Veel gestelde vragen

Algemene vragen

Wij streven naar gelijkheid voor alle kinderen in Eindhoven (en omgeving). Dit doen we door het organiseren van meerdere (leerzame) activiteiten waarbij kinderen uit elke situatie kunnen deelnemen zonder dat financiën een rol hoeven te spelen.
Het eerst volgende kamp vindt plaats op 9-10-11 juni 2023
De aanvang is vrijdag om 19:00. De start van het kamp is om 20:00.
Het kamp eindigt op zondag om 15:30 met een uitloop tot 16:00.
Het vervoer naar KEI-Kampen dient zelf te worden geregeld. Wanneer dit echt niet mogelijk is, geef dit dan aan in het inschrijfformulier. Wij kijken dan of dit alsnog kan worden gerealiseerd.
Alle kinderen tussen de 4 en 12 jaar.
Tijdens het kamp worden kinderen getrakteerd op verschillende acts, een verrassend spelprogramma en de mooiste decors. Ze worden dus ondergedompeld in een andere thema wereld. Dit om de zorgen van alle dag te kunnen vergeten
Dit doen we met alle vrijwilligers. We werken met groepsleiding die het eerste aanspreekpunt is voor de kinderen. We hebben een los EHBO en Medisch team voor eventuele medicatie en verzorging, maar ook een spelleiding die tijdens sport en spel samen met de groepsleiding actief handelt wanneer er iets gebeurd.
Om het gevoel van een écht kamp te creëren is het alleen mogelijk om op het kampterrein te slapen.
Er zijn maximaal 10 kinderen in een spelgroep. Over het algemeen hebben we twee jongens en twee meiden groepen (oud en jong gescheiden)
Dat kan zeker. We raden het wel aan om dit alleen in nood te doen. Dit om te voorkomen dat er heimwee gecreëerd wordt. U kunt contact opnemen met de kamptelefoon. Het nummer hiervan staat in het kampboek die u heeft ontvangen.
Naast dat elke vrijwilliger die op het kampterrein aanwezig is een VOG moet hebben, hebben we ook een speciaal EHBO team. Deze zijn altijd aanwezig bij alle spellen en activiteiten die gedaan worden. De lijnen zijn kort tussen vrijwilligers en bestuur, waardoor ook excessieve zaken direct worden aangepakt.
Uw kind kan absoluut mee. We hebben namelijk meerdere vrijwilligers met een studie en of werkachtergrond op dit vakgebied. Ook hebben we voldoende ruimte ingebouwd om uw kind extra op te vangen
Op het kamp worden foto's en video's gemaakt. Kijk voor meer informatie hierover op: https://keikampen.nl/foto-en-video-materiaal/
Dit is niet nodig. We gaan nergens heen waar geld benodigd is.
De overnachtingsmogelijkheden kunnen alleen in uitzonderlijke omstandigheden worden gewijzigd. In principe geldt dat de onderbouw van de basisschool (leeftijd 4-8) in de accommodatie slaapt en de bovenbouw (9-12) in de tipi-tenten.
Dit is niet nodig. Wanneer er iets gebeurd, neemt de leiding contact met u op.
KEI-Kampen is niet verantwoordelijk voor schade aan alle meegenomen spullen.

Boeking/Boekingen

Dat is vervelend om te horen! Tot uiterlijk één week voor het kamp kunt u uw kind afmelden. Daarna zijn de overnachtingen en boodschappen betaald. U kunt uw kind afmelden door simpelweg een mail te sturen naar bestelling@keikampen.nl met de voor en achternaam van het kind. Wij storten dan het betaalde bedrag terug op uw rekening.
Nadat de inschrijving is afgerond krijgt u samen met de bevestiging een kampboek toegestuurd, zodat uw kind goed voorbereid op kamp kan gaan!
De kosten voor de inschrijving kunnen zowel via IDeal als bankoverschrijving worden voldaan. Echter is IDeal het meest prettig omdat dan de inschrijving per definitie meteen vast staat. Wanneer u per bankoverschrijving wilt betalen, dient u het "later-betalen-formulier" in te vullen. U krijgt dan een betaallink toegestuurd.
Dat kan zeker, maar totdat de inschrijvingsgelden zijn voldaan is er geen plekje gegarandeerd. Het kan dus zijn dat iemand anders eerder het gehele proces heeft afgerond.

Verzorging

Wanneer er een allergie is ten behoeve van voedingsmiddelen geeft u dit aan in het inschrijfformulier. De keukenstaf houdt hier rekening mee. De bereiding van deze producten gaat gescheiden van de rest. Is het een andere allergie waar we rekening mee moeten houden, vermeldt dit dan ook in het inschrijfformulier.
Jazeker, er is zonnebrand factor 50. Wanneer we verwachten dat de zon intensiteit hoog is, smeren we deze al preventief.
Aan het begin van het kamp wordt de medicatie op naam verzameld. We vragen bij het innemen ook om aanvullende informatie betreffende het medicijn gebruik. Na het kamp krijgt u de medicatie weer terug naar huis.
Op het kampterrein zijn er altijd 4 volledig gediplomeerde EHBO'ers aanwezig.
Op kamp wordt er 1x gedouched. De jongens en meisjes douchen gescheiden, in een ander tijdvak. De meisjes worden wanneer expliciet nodig geholpen door de vrouwelijke groepsleiding. De jongens door de mannelijke groepsleiding. De kinderen douchen individueel in een eigen douchecabine met aparte omkleedruimte. Bij het douchemoment is altijd meerdere leiding aanwezig om eventuele hulp aan te bieden. Tandenpoetsen gebeurd met de gehele groep, waarbij de jongens ook weer van de meisjes gescheiden zijn.

error: In verband met de regelgeving omtrent de AVG, is het niet mogelijk tekst te kopiëren of foto\\\'s op te slaan